Suflé
Čokoládové suflé |
|
|
½ lžičky příchuť vanilková
1 lžička maizena
100 g čokoláda hořká
100 glupínky čokoládové
25 g máslo
3 lžíce cukr krupice
300 ml mléko
4 ks vejce
krém1 lžíce cukr
2 lžíce maizena
450 ml mléko
50 g čokoláda hořká
na ozdobu1 lžíce cukr moučka |
Postup: Mléko a máslo zahřejte v rendlíku téměř k varu. v míse smíchejte žloutky, maizenu a cukr.Vešlehejte část horkého mléka, vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Přidejte čokoládu a rozehřejte ji.Směs odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou příchuť.Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Postupně ho vmíchejte do čokolády.
Pěnu nalijte do formy vymazané tukem a vysypané cukrem krupicí.
Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
V mléce povařte maizenu smíchanou s cukrem, dokud směs nezhoustne.
nakonec vmíchejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.
Suflé pocukrujte a podávejte s krémem
|