Moučníky
Medové řezy - lepší než medovník,,Prostřílenou buchtu?45 dkg polohr.mouky,27 dkg cukru,9 lžic oleje,2 celá vejce,1/4 l važného mléka,1 pr.do pečiva.Vše smícháme a upečeme na vymazanéma a vysypaném plechu.Ještě do teplé buchty uděláme koncem vařečky díry a po mírném vychladnutí polijeme čokol.polevou...tu uděláme:Hera,24 dkg mouč.cukru,3 lžíce mléka,3 llžíce kakaa,3 lžíce solamylu.Ta poleva zateče do těch otvorů.Je dobráSmetanové pokušení |
|
|
|
Postup:
Uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Vyšleháme si do tuha jednu smetanu ke šlehání. V sáčku rozmačkáme nahrubo Koka sušenky. Příprava krému: Přidáme pomalu vyšlehanou smetanu do kysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem. Dno dortové formy vyložíme cukrářskými piškoty, které pokapeme vychladlou kávou. Počet se může lišit podle velikosti formy. Na piškoty dáme vrstvu krému - polovinu dávky. Krém posypeme polovinou drcených sušenek. Postup opakujeme - vyložíme vrstvu piškotů, pokapeme kávou, přidáme zbylý krém a posypeme sušenkami. Vyšleháme do tuha druhou smetanu, kterou naneseme na vrstvu sušenek. Nakonec posypeme dort kakaem. Smetanové pokušení necháme uležet a vychladnout nejlépe do druhého dne. Podáváme s dobrou kávou. |
Kremeš |
|
|
rum
1 kostka máslo
1 lmléko
1 lžička med
1 lžička soda
1 ks vejce
2 ks ztužovač
25 dkg mouka hladká
2 ks prášek pudinkový
2 kelímek šlehačka
25 dkg mouka hladká
30 dkg cukr moučka
4 ks žloutek
5 dkg tuk hera
|
Postup:
Smícháme mouku 25dkg, cukr 10dkg, Heru 5dkg, med 1 lžíce, sodu 1 lžička, vejce 1 ks, žloutek 1 ks a rum 1 lžíce. Hmotu patřičně promícháme a rozdělíme na 2 stejné díly. Z dílu rozválíme plát velikosti plechu a pečeme cca 10 minut. 2.
Mléko 1l, 3 žloutky, 2 lžíce hladké mouky smícháme a dvěma pudinky. Z této směsi uvaříme hladký krém. Máslo 1 ks a mletý cukr 20 dkg smícháme s již vychladlým krémem. 3.
Krém natřeme na plát a přidáme vyšlehanou šlehačku 2 ks, 250 ml, se stužovačem. Po té přiložíme horní plát |
Kominíci |
|
|
Ingredience:
|
Postup: Žloutky,25 dg ml.cukrukakao a amonium ušleháme,necháme 4 hodiny odležet |
Drobenkový koláč |
|
|
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru (použijeme hrnek o objemu 1/4 l), 3/4 hery, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 150 ml mléka. |
Postup: Z mouky, cukru a hery uděláme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a použijeme na posypání koláče. Do zbývajícího těsta přidáme prášek do pečiva. Směs promícháme, potom přidáme 2 vejce a mléko. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. A teď záleží na tom, co máte ve spíži: 1. Jednoduchá varianta: koláč poklademe kompotovaným ovocem, posypeme drobenkou a pečeme při 180°. e rovněž rozetřít tvaroh). 2 nastrouhaná jablka můžeme vmíchat do těsta. |
Tříbarevná buchta |
|
|
|
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme olej, přimícháme sypké potraviny (prášek do pečiva a kakao v sypeme do mouky). Těsto nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech ( buďto pekáč, nebo menší plech). Upečeme. I. náplň: Uvaříme hustý pudink a vsypeme hned oba cukry a stále mícháme, aby se cukry rozpustily. Máslo rozetřeme a po malých částech do něho zamícháme vlažný pudink. II. náplň: 1 konzervu salka (neotevřenou) vaříme ve vodní lázni 2 hodiny. Můžem připravit den dopředu. Z karamelizované mléko zašleháme do másla. Na upečené, vychlazené těsto natřeme I. náplň, naskládáme BEBE sušenky (červený obal) a na BEBEčka II. náplň. Zdobíme nastrouhanou čokoládou nebo polevou. Poleva je popsána v úvodu receptu. |
Tiramisu pravé |
|
|
|
Postup: Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme Amaretto. Mascarpone vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme vaječný koňak. Nakonec přidáme lehce vyšlehanou šlehačku (doporučuji bez cukru a ztužovačů). Do mísy naklademe piškoty. Ty poléváme kávou. Jestli chceme, aby byl moučník rychleji hotový, piškoty do kávy přímo namočíme. Nachystané piškoty potřeme krémem. Pak dáme druhou vrstvu namočených piškotů a opět vrstvu krému. Pokud máme menší misku, můžeme udělat 3 vrstvy. Ideální jsou většinou dvě. Poslední horní vrstvu krému posypeme kakaem bez cukru. Hotové tiramisu necháme minimálně 5 hodin v ledničce ztuhnout. |
Kardinálův řez |
|
|
Suroviny:Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky. |
Postupsněhové těsto:
|
Řezy s vaječným likérem |
|||
|
Suroviny:Piškot:5 vajec 3 lžíce moučka cukr 2 lžíce oleje 2-3 lžíce horké vody 5 lžic polohrubé mouky 2 lžíce kakaa ½ prášku do pečiva marmeláda na potření Krém: 750 ml mléka 3 vanilkové pudinky(nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý) 200ml vaječného koňaku 250g másla 3 lžíce moučka cukr Pařížská šlehačka: 2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!,existuje ještě na vaření) 1 lžíce cukru |
||
PostupŽloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
|
Babiččiny řezy |
|
|
I
Suroviny:Na těsto: 250 ml mléka, |
PostupNa mírném ohni zahřejeme mléko, va kterém nacháme rozpustit máslo. V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce a mléko a vše vyšleháme dohladka. Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu, uhladíme a stejnoměrně posypeme broskvemi. Dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 25-30 minut při teplotě 200 stupňůC. Poté nechéme korpus zcela vychladnout. |
Tříbarevná buchta |
|
|
|
Postup: Vejce ušleháme s cukrem, zašleháme olej, přimícháme sypké potraviny (prášek do pečiva a kakao v sypeme do mouky). Těsto nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech ( buďto pekáč, nebo menší plech). Upečeme. I. náplň: Uvaříme hustý pudink a vsypeme hned oba cukry a stále mícháme, aby se cukry rozpustily. Máslo rozetřeme a po malých částech do něho zamícháme vlažný pudink. II. náplň: 1 konzervu salka (neotevřenou) vaříme ve vodní lázni 2 hodiny. Můžem připravit den dopředu. Z karamelizované mléko zašleháme do másla. Na upečené, vychlazené těsto natřeme I. náplň, naskládáme BEBE sušenky (červený obal) a na BEBEčka II. náplň. Zdobíme nastrouhanou čokoládou nebo polevou. Poleva je popsána v úvodu receptu. |
Tiramisu pravé |
|||||
|
|
||||
Postup: Šup do troubyVýstižný název pro úžasný moučník.
|