Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

  • 800 g bílého pečiva
  • 5 vajec
  • 500 ml mléka
  • 300 g  hrubé mouky
  • 30 g čerstvé petrželové natě
  • sůl
  • muškátový květ
Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou. Takto připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.
 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Facebook

Kontakt

Mail list



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2021 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 223088
Měsíc: 2088
Den: 80