Nepečené
Barevná srdíčka s marmeládou
Těsto linecké: 200 g hladké mouky, 150 g hery, 70 g moučkového cukru, 1 vejce
Těsto třené: 220 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 180 g hery, 1 vejce, 1 balíček vanilkového cukru
Dohotovení: 100 g meruňkové marmelády, 100 g rybízové marmelády
Postup:
1. Linecké těsto připravíme smícháním prosáté mouky s cukrem, herou a vejcem. Vše dobře propracujeme a necháme v chladničce asi 30 minut odležet. Pak rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj plná srdíčka. Rozložíme na plech a předpečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
2. Třené těsto připravíme vyšleháním hery s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Pak přidáme prosátou mouku, lehce zamícháme a pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou těsto nastříkáme po obvodu předpečených srdíček . Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.
3. Po upečení necháme srdíčka vychladnout. Meruňkovou marmeládu rozehřejeme v kastrůlku a horkou pomocí lžičky ji naplníme do středu srdíček. Postup opakujeme u durhé poloviny srdíček s rybízovou marmeládou.
Počet porcí/kusů 40
Roládka se sušenými meruňkami
Sušenková hmota: 2 žloutky, 100 g moučkového cukru, 250 g máslových sušenek, 50 g másla, 2 lžíce kakaa,
2 lžíce rumu, 2 lžíce silné černé kávy,
2 lžíce mléka
Krém s meruňkami: 1 žloutek, 100 g moučkového cukru, 125 g másla, 10 sušených meruněk
Dohotovení: moučkový cukr na pracovní plochu, cukrové vločky na dozdobení
Postup:
1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do husté pěny. Sušenky uzavřeme do igelitového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme najemno.
2. Sušenky vsypeme do mísy. Přidáme žloutky, změklé máslo, kakao, rum, kávu a mléko. Vše dobře propracujeme.
3. Žloutek vyšleháme s prosátým cukrem ve vodní lázni do pěny. Necháme vychladnout. Pak zašleháme změklé máslo. Do krému vmícháme nadrobno pokrájené meruňky.
4. Sušenkovou hmotu rozválíme na vále poprášeném moučkovým cukrem na obdélníkový plát. Navrch rozetřeme krém. Plát svineme a roládu zabalíme do alobalu. V lednici ji necháme ztuhnout. Pak ji nakrájíme na plátky.
Nepečený čokodort
Jednoduchý,nepečený,čokoládový cheesecake.
1x BB sušenky,
100g másla,500g netučného tvarohu,1 šlehačka,300g čokolády. Na polevu:140ml. šlehačky 100g čokolády. Sušenky rozdrobíme a přidáme rozp. máslo.Roztlačíme do dortové formy vystlané alobalem. Rozpustit nad parou čokoládu,zatím v misce rozmíchat tvaroh se šlehačkou,pak přidáme rozp.a trochu vychladlou čokoládu-smícháme vylejem na korpus vyhladíme. Poleva:nad parou ve šlehačce rozpustíme čokoládu,necháme chvilku vychladnout a nalejem na dort.Vychladíme a papame -dobrou chu´t
Nugátové špičky
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo. Poté necháme misku s krémem vychladit v lednici. Ztuhlou směs dáme druhý den do mixéru, vyšleháme a plníme do malých košíčků.
Ořechovo – kaštanové košíčky
Suroviny:
6 tyčinek LEDOVÉ KAŠTANY
100g ztuženého 100% tuku
Náplň:
200g mletých ořechů
70g cukru
trochu mléka (asi 1,5 dcl)
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
trochu mletých piškotů
Dohotovení:
papírové košíčky
bílá čokoláda
Postup:
Dáme si vařit trochu mléka s cukrem, jakmile se nám mléko začne vařit, vsypeme do něj ořechy a chvíli povaříme. Poté odstavíme z plotny a pokud je nádivka řídká, přisypeme trochu mletých piškotů, dochutíme vanilkovým cukrem, rumem a necháme vychladnout.
Připravíme si košíčky. Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Po rozpuštění nalijeme polovinu čokolády na dno košíčků a necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí naplníme ořechovou nádivkou a zalijeme zbylou polovinou čokolády.
Nakonec zdobíme bílou čokoládou, nebo podle vlastní fantazie.
Košíčky a la tofiffe
Kondenzované mléko vložíme dnem do kastrolu s vodou a vaříme 1 hodinu (voda stačí do půlky konzervy), poté plechovku obrátíme a vaříme další hodinu. Mezi tím si můžeme připravit košíčky a ořechy.
Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.
Kakaová bomba
Ingredience: 7,5 dkg kakaa, 25 dkg hery, 4 žloutky, 10 dkg cukru moučka, 2 malé balíčky piškotů, voda.
Postup: Kakao svaříme s asi 300 ml vody. Necháme vychladnout. Ušleháme tuk, žloutky a cukr. Vmícháme kakaovou směs a piškoty. Nalejeme do dortové formy a necháme ztuhnout.
Před podáváním zdobíme šlehačkou.